Hvor langt inn i rommet strekker dagslyset seg? TEK 17 har et krav om gjennomsnittlig dagslysfaktor i rommet på minimum 2,0 %, noe som kan være en utfordring i boliger med flate tak.

Les mer

Lysforholdene har stor betydning for menneskets trivsel og helse. Den såkalte dagslysfaktoren angir forholdet mellom styrke på belysningen mot en horisontal flate inne og en tilsvarende horisontal flate ute med fri horisont og jevnt overskyet himmel.

Det er derfor viktig å se på hva slags muligheter det er for daglyset å slippe inn i boligen. Alle boliger er utstyrt med fasadevinduer, men det er ikke alltid disse slipper lyset helt inn i hjemmet. Setter man da inn vinduer i taket, kan det endre bruken av boligen drastisk. Selv om VELUX er mest kjent for takvinduer for skråtak, har de også løsninger for bygg med flate tak.

Det ekstra lysinnslippet ovenfra kan bidra til å oppnå 2% dagslysfaktor og endre hvordan et rom oppleves. Effekten kan være dramatisk i positiv retning – dusjnisjen blir et blikkfang, arbeidskroken blir mer innbydende, og den smale korridoren oppleves som større når et takvindu slipper dagslyset ned i gangen.

 

 

 

Les mer

Vinduer for flate tak gir mere lys

VELUX Norge har lansert forbedrede vinduer for flate tak — med slankere profil som gir inntil 52% mer dagslys i forhold til tidligere modeller i samme størrelse.

Den nye generasjonen overlys med plant eller buet glass kommer i 10 ulike størrelser og leveres som faste, eller som VELUX elektrisk eller solcelledrevet åpningsbart, med regnsensor. Vinduet betjenes enkelt med den ferdig konfigurerte veggbryteren, som er klar til bruk når vinduet er montert.

Ønsker man mer komfort er vinduene fullt kompatible med VELUX smarthusløsninger som VELUX App Control og VELUX ACTIVE inneklimakontroll.

Les mer

Finn de perfekte VELUX-vinduene til din bolig

Er man opptatt av design, passer den moderne vindusvarianten med 6 mm buet CurveTech glassoverflate perfekt. Vinduet kommer nå også med 3-lags glass, slipper inn rikelig med dagslys og er også helt uten kanter slik at regnet renner vekk fra glasset, i tillegg til at det er konstruert for å minimere støy utenfra. Dette vinduet passer for helt flate tak (0°-15°).

Overlys med plant glass er egnet for bygg med en takvinkel på mellom 2° og 15°, og har en elegant og diskret løsning som går fint overens med ulike hustyper. Aluminiumsprofiler og 4 mm herdet, ripefritt glass gjør at dette vinduet holder lenge. Dette leveres også med 3-lags glass.

Et tredje alternativ er fra den forrige generasjonen og er laget i solid akryl som tåler ekstreme værforhold, og har god isolasjon mot støy – med 2-lags glass. Kuppelen passer til helt flate tak, og kan like gjerne brukes på offentlige bygg som private boliger. I tillegg til fast og VELUX elektrisk åpningsbart, kan denne utgaven leveres som sidehengslet håndverkerutgang eller med røykventilasjon som effektivt fjerner varme og røyk ved brann.

Les mer

Alle variantene har tilhørende solskjerming. Velg mellom en gardin som demper eller stenger lyset ute, eller reguler med et screen som stenger ute hele 76 prosent av varmen fra solen.

 

De to generasjonene er ikke kompatible med hverandre, både når det gjelder vindusdelene og solskjermingen. Solskjerming til den nye generasjonen overlys monteres mellom overelementet og vindusdelen, og anbefales montert samtidig som vinduet.

Les mer

Fyll ut skjema under og vi tar kontakt!

Legg igjen kontaktinformasjon og en melding om hva henvendelsen gjelder, så tar vi kontakt med deg så raskt vi kan.

Les mer

Les mer

SE NOEN AV VÅRE PRODUKTER FRA VELUX

Les mer