Kjersti Buaas er en av verdens beste snowboardkjørere, og har siden barneårene levd et mer aktivt liv enn de fleste. Når Kjersti skal lande, gjør hun det på hytta i Trøndelag. Nå er fristedet renovert med nye vinduer fra NorDan, levert av Tore Ligaard as. Utsikten og innsikten er mer imponerende enn noen gang.


Trønderjenta Kjersti begynte å kjøre snowboard da hun var 12 år, og er en av dem som har hatt lengst og mest allsidig snowboard-karriere internasjonalt. I over tjue år har Kjersti vært i verdenseliten. Hun har kjent snøføyken fra bakkene i både US Open og X Games. Hun har hentet hjem utallige medaljer, blant annet fra OL i Torino i 2006. I 2020 var hun sekunder fra å vinne Mesternes Mester. Kjersti konkurrerer ikke lenger, men befinner seg stadig med snowboard i fjellet eller på et SUP-brett på fjorden.

Er det noe hun har lært mye om i sitt svevende liv, så er det å finne balansen. Både på brettet og i livet ellers. Til det trenger man både innsikt i seg selv og utsikt til omgivelsene. Kjersti har begge deler.

Nå sitter hun i sofaen på hytta og ser utover Trondheimsfjorden. Hytta ble bygget på 80-tallet og det er flere enn Kjersti som har nytt hyttelivets gleder her. Tidligere hytteeiere har nok også sett niser, spekkhoggere og nordlys fra svabergene her ute. Men Kjersti, hun kan se dem fra sofakroken også.

 

 

Les mer

Utsikt

De smårutete vinduene ble i sommer byttet ut med en hel vindusvegg ut mot alt det blå. Selv om Kjersti og kjæresten ønsket å beholde mye av det opprinnelige interiøret i hytta, var det viktig å åpne mer opp mot de vakre Fosenalpene, fjorden og dyrelivet utenfor.

– Vi ønsket oss store vinduer som kunne slippe inn mer lys og utsikt, og mindre lyd, forteller Kjersti.

Det er på hytta hun lander. Henter ny energi og inspirasjon. Da de skulle starte renoveringen var det viktig å finne de riktige samarbeidspartnerne som ville forstå behovene deres.

– Da vi hadde bestemt oss for å bytte ut alle vinduene, forhørte vi oss rundt etter hvilken leverandør folk flest ville anbefale. Tore Ligaard as ble nevnt igjen og igjen, så da ble valget ganske enkelt. Vi tok kontakt med avdelingen deres i Stjørdal, og det har vi aldri angret på, forteller Kjersti.

Med seksti års erfaring med vinduer og dører er det lett for Tore Ligaards fagspesialister å gi gode råd og trygg veiledning.

Valgalternativene er mange, og det er flere tanker man skal ha i hodet samtidig når man skal finne de rette vinduene.

Les mer

Da vi hadde bestemt oss for å bytte ut alle vinduene, forhørte vi oss rundt etter hvilken leverandør folk flest ville anbefale.
Tore Ligaard as ble nevnt igjen og igjen, så da ble valget ganske enkelt.
Vi tok kontakt med avdelingen deres i Stjørdal, og det har vi aldri angret på, forteller Kjersti.

Les mer

Bærekraft

Kjersti har vært bevisst på bærekraft siden hun hørte begrepet i USA for mange år siden, lenge før det var snakk om et grønt skifte i Norge.

– For meg handler bærekraft om at ting skal vare. At vi skal leve på en måte som vi som enkeltpersoner, og naturen rundt oss, kan tåle over tid.

For Kjersti er det viktig å velge produkter som tar hensyn til dette. Valget falt på vinduer fra NorDan. Tore Ligaard as har samarbeidet med den over 100 år gamle vindusprodusenten i femti år, og kjenner produktene godt.

NorDan har lenge vært en forkjemper for det grønne skiftet og jobber daglig med å bidra til at kundene lettere kan ta bærekraftige valg. Alle vinduene deres leveres nå med det de kaller NTech-standard. I tillegg til flere gode egenskaper er disse vinduene svanemerket, og de har en svært god miljøprofil. De har lang holdbarhet og har behov for lite vedlikehold.

I tett samarbeid med Tore Ligaard as tok Kjersti og kjæresten gjennomtenkte valg med fokus på både funksjonalitet, utseende og miljøavtrykk. De kunne ikke vært mer fornøyde. Lyset strømmer gjennom hytta og naturen speiler seg i vinduene som går fra gulv til tak.

Les mer

Trygghet i kunnskap

– Tore Ligaard as levde opp til favorittstempelet, smiler Kjersti. Det har vært viktig for henne å være tett på i prosessen, men det har vært godt med erfarne samarbeidspartnere fra begynnelse til slutt.

– Det er så viktig med eksperter på laget! Tore Ligaard as hadde dialogen med både NorDan og tømrerne vi brukte. Alle produkter ble levert til avtalt tid på byggestedet, profesjonelt koordinert med alle involverte.

Selv fikk Kjersti virkelig prøvd ut sine praktiske evner ved fornyelsen av den gamle hytta. Og med sitt fokus på gjenbruk, ble ingenting brukbart kastet. Hundrevis av spiker ble fjernet fra den gamle kledningen. Den kan selvsagt brukes til noe. Men utsikten skal den ikke komme i veien for.

Les mer

Trenger du hjelp til oppussing? 
Ta kontakt i skjemaet så hjelper vi deg fra start til mål 

Les mer

Les mer
Krav for filopplasting