Hvordan måle innerdør

Her får du svar på hvordan du skal gå frem for å ta riktig mål til din innerdør.
Innerdører kan måles på flere måter, og her gjennomgår vi det du trenger å vite.

I tabellene under ser du hvilke mål vi operere med på innerdører. Det essensielle er å ha kontroll på de tre viktigste målene du kan oppleve å måtte oppgi, eller forholde deg til når du skal bestille. Vi opererer med mål i centimeter (cm) her, men noen steder bruker man millimeter (mm) eller moduler.

Veggåpning

Det ene utgangspunktet for riktig mål av innerdør, er hullet i veggen. Dette omtales som enten veggåpning eller lysåpning. Dersom denne åpningen danner utgangspunktet for målingen, er det yttermålet på karmen som blir styrende for hva du får satt inn. Valg av dørblad styres deretter av yttermålet på karmen.

Yttermål karm

Dersom du skal gjenbruke den karmen som allerede står i hullet i veggen, bestemmer dette også hvilken størrelse du kan ha på dørbladet du benytter. Gjenbruk av karm eliminerer med andre ord både å bruke et mindre og et større dørblad.

Dørblad

Skal du kun bytte ut dørbladet, kan du enkelt måle dette i ytterkant for å finne målet på dørbladet du skal bestille. Husk å vurdere om du skal bytte til karm med demping, når du bytter ut dørbladet. Sjekk også om du trenger å bytte hengslene før du bestiller i nettbutikken.

Les mer

Standard mål på innerdører

I Norge har vi noen standardmål når det gjelder dører. De mest vanlige målene på innerdører er 70/80/90 cm bredde og 200/210 cm høyde. Her har vi laget en tabell som viser hvilke dørblad og karmer som passer til veggåpningen, basert på standardmål.

I tabellen ved siden av ser du hvilke mål vi operere med på innerdører. Det essensielle er å ha kontroll på de tre viktigste målene ovenfor. Vi opererer med mål i centimeter (cm) her, men noen steder bruker man millimeter (mm) eller moduler. "80 x 200 cm" er det samme som "800 x 2000 mm" som er det samme som modul "8 x 20".

 

Eksempel på oppgitte mål av innerdør:

Produktnavn: Swedoor dørblad Compact 03 hvit 72,5 x 194
Bredde: 80 cm
Høyde: 200 cm
Kan også bestilles som skyvedør.

 

Les mer

VI HAR ET STORT UTVALG AV INNERDØRER 

Les mer

INNERDØRER MED GLASS 

Les mer